Theater programma: 2022-2023

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Klokkenluider van de Notre Dame

19 maart 2023 | 14:00 - 15:00

€ 10.00

Door Ila van der Pouw

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeder’s mooiste. Hij weet dat hij lelijk is. En daarom blijft hij binnen. In de kerk, waar hij de baas is en zich veilig voelt.

De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek.

Dat weet ook Juliette, de lapjeskat van de klokkenluider, zijn beste vriendin. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurt. Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk aan. Het leven is overzichtelijk.

Maar dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. Quasimodo, nieuwsgierig als hij is, besluit behoedzaam een kijkje te nemen. Als betoverd ontdekt hij de prachtige danseres, Esmeralda. Buiten kijken en wijzen mensen hem na en als hij ook nog uitgelachen wordt is hij snel weer terug in de kerk. Maar dan gaan de deuren open. En danst er zomaar iemand de kerk en zijn leven binnen. Wat doet Esmeralda in de kathedraal? Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending.

 

Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid.

 

SPEL TEKST Ila van der Pouw, Rob Bloemkolk

REGIE DANSERES Neville Tranter, Noa Janssen

DANSCOACH DECOR Cecile van den Idsert, Kathelijne Monnens (ontwerp), André (bouwer)

POPPEN TECHNIEK Gerda Schimmel, Yorick Terlouw, Neville Tranter, Cynthia Borst

ANIMATIE FOTOGRAFIE Erik Hespe, Anne Alders

FLYER/POSTER Cynthia B

 

 

Gegevens

Datum:
19 maart 2023
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
€ 10.00
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie