Algemene voorwaarden

Annuleren of omruilen tickets

 • Uitsluitend telefonisch, via de mail kaartverkoop@beneluxtheater.nl en aan de theaterkassa mogelijk.
 • Voor het annuleren brengen wij een bedrag van € 1,00 per ticket in rekening.
 • U kunt uw plaatsbewijs omruilen voor die van een andere voorstelling of inwisselen voor een tegoedbon met behoud van het volledige aankoopbedrag.

 

Beeld- en geluidsopnames
Het is bij de meeste voorstellingen niet toegestaan om tijdens de voorstelling foto-, video- of geluidsopnames te maken, zonder uitdrukkelijke toestemming van het theater of de producent. Het gebruik van flitsapparatuur wordt als zeer hinderlijk ervaren en is derhalve verboden. Mobiele telefoons dienen uit te staan tijdens de voorstelling.

Betaalwijzen

 • Online + betaallink: iDEAL, Bancontact, en cadeaubon van het Beneluxtheater.
 • Aan de theaterkassa: contant, pinbetaling, Podium Cadeaukaart, voucher of een cadeaubon van het Beneluxtheater.

Bezoekersvoorwaarden
Het Beneluxtheater hanteert de algemene huisregels van cultureel centrum Den Durpsherd. Deze zijn te vinden of op te vragen bij de accommodatie.

Bijkomende kosten

 • Verzendkosten: indien u geprinte tickets per post wilt ontvangen wordt € 2,50 per order in rekening gebracht.

Cadeaubon Beneluxtheater
Het Beneluxtheater heeft een eigen cadeaubon! Deze cadeaubon is onbeperkt geldig én online te verzilveren. Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa en online: https://www.beneluxtheater.nl/cadeaubon/

Consumpties
Soms is het toegestaan om consumpties mee te nemen in de zaal, maar dit is afhankelijk van de afspraken met het artiestenbureau. Bij de ingang van de zaal zal dit kenbaar worden gemaakt. Wanneer een consumptie bij de entreeprijs is inbegrepen, zoals bij tickets van het Filmhuis, zal dit extra worden vermeld.

Jassen
Op last van de brandweer is het niet toegestaan uw jas in de zaal mee te nemen. U kunt uw jas gratis ophangen bij onze (onbewaakte) garderobe.

Klachten of suggesties
Indien u niet tevreden bent of suggesties heeft voor het verbeteren van onze service, horen wij dit graag. U kunt telefonisch (073-5032016) of via de mail (info@beneluxtheater.nl) uw klacht of suggestie kwijt. Wij zullen uw opmerkingen uiteraard met zorg behandelen.

Openingstijden Theaterkassa
Maandag t/m vrijdagochtend van 08.30 tot 12.30 uur (behalve woensdag) en vanaf één uur voorafgaand aan de voorstelling.

Programmawijzigingen
Organisatoren en impresariaten behouden zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het vermelde programma. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Reprise
Staat er reprise bij een voorstelling dan betekent dit dat de voorstelling in een vorig seizoen al in het Beneluxtheater te zien is geweest.

Reserveringsmethode
Via de website www.beneluxtheater.nl, telefonisch via 073-5032016 en aan de theaterkassa.

Reservering voldoen via een betaallink
Bij telefonische reserveringen sturen wij u een betaallink toe voor de tickets die wij voor u in optie zetten. De reservering vervalt wanneer u

 • de reservering niet binnen 72 uur voldoet.
 • de betaallink aanklikt, maar de betaling niet direct afmaakt.

 

Reservering voldoen bij de theaterkassa
Indien u uw telefonische reservering aan de theaterkassa wilt betalen, dient u die uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de voorstelling af te halen. Niet afgehaalde tickets worden zonder bericht geannuleerd en doorverkocht.

Roken
Alle ruimten in het Beneluxtheater en cultureel centrum Den Durpsherd zijn rookvrij.

Speciale plaatsen

 • Rolstoelplaatsen: het theater en de overige ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelen. In de theaterzaal is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn vooraf te reserveren en op basis van beschikbaarheid. Een rolstoelplaats dient u bij voorkeur te reserveren in combinatie met een plaats voor een begeleider. Rolstoelplaatsen zijn uitsluitend te reserveren via de theaterkassa.
 • Slecht ter been: wanneer u dit aangeeft bij uw reservering, wordt er samen met u naar een geschikte plaats gezocht.
 • Slechthorend: slechthorenden kunnen kosteloos gebruik maken van de ringleiding, wel graag van te voren melden bij de entree.

 

Stoelverhogers
Voor kinderen beschikt het Beneluxtheater over een beperkt aantal stoelverhogers/kussens.

Tickets

 • E-tickets: deze ontvangt u automatisch in uw mailbox wanneer u de reservering heeft betaald.
 • Geprint ticket: bij reservering aan de theaterkassa. Bij verlies van uw plaatsbewijs kunt u bij de kassa een kopie-ticket aanvragen.

 

Toegang tot voorstelling

 • Laatkomers: het gezelschap heeft het recht om laatkomers te weigeren of op een later, door hen gekozen moment binnen te laten komen. Voorstellingen beginnen stipt op tijd. Laatkomers kunnen geen aanspraak maken op de gereserveerde plaats en/of enige vorm van restitutie.
 • Overlast: het Beneluxtheater behoudt zich te allen tijde het recht voor gasten te weigeren of de toegang te ontzeggen wanneer de gast overlast veroorzaakt.

 

Try-out
Staat er try-out bij de voorstelling dan betekent dit dat de voorstelling in ontwikkelingsfase is.

Verantwoordelijkheid
De directie van het theater gaat ervan uit dat u op de hoogte bent van de op deze website genoemde voorwaarden en verwacht dat u deze naleeft. Bij grove nalatigheid behoudt de directie zich het recht voor om de bezoeker de toegang tot het theater en de voorstelling te weigeren.

Seizoenspresentatie
Elk seizoen verzorgen we een seizoenspresentatie. Tijdens de seizoenspresentatie worden de voorstellingen kort toegelicht. De seizoenspresentatie is in september en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich via de website of telefonisch via 073-5032016 of mail kaartverkoop@beneluxtheater.nl op de wachtlijst laten plaatsen. Als er vervolgens tickets beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. Uiteraard kunnen wij geen garanties geven voor het alsnog verkrijgen van tickets.