Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmhuis: Close

Vriendschap

19 oktober 2023 | 20:00

€ 9.50

Filmclub Berlicum presenteert met trots de film Close. Deze film werd afgelopen jaar bekroond met de Grand Prix op het filmfestival van Cannes en wordt gezien als een toonbeeld van filmen op het hoogste niveau. De Belgische regisseur Lukas Dhont heeft met de twee jonge acteurs een heel bijzondere film afgeleverd.

 

Vrienden voor het leven zijn het, al sinds hun kinderjaren. Léo en Rémi, twee dertienjarigen, zijn onafscheidelijk, ze rennen door de bloemenvelden van Léo’s familie, slapen in hetzelfde bed en beleven een natuurlijke, spontane intimiteit, waarbij de borstkas van de een de ander tot kussen kan dienen. Wanneer de twee naar de middelbare school gaan, wordt alles anders, de fysiek ontspannen omgang van de jongens met elkaar oogst afkeurende blikken. Als de meiden in de klas vragen of Leo en Rémi ”een koppel” zijn, begint Leo afstand te nemen. Remi is in verwarring, heeft hij iets gedaan wat Leo heeft gekwetst?  Bij Rémi slaat het verdriet dat de verwijdering oproept naar binnen.

 

De eerste helft concentreert zich op de vriendschap tussen de twee jongetjes, de tweede dealt met het wegvallen ervan. De film is soms behoorlijk intens. Dat hij over kinderen gaat, betekent niet automatisch dat hij kinderlijk is; veel volwassener kan de materie niet worden. Des te indrukwekkender zijn de jonge acteurs; ze praten en gedragen zich precies zoals kinderen in werkelijkheid. Ze spelen hun rollen zelfs overtuigender dan de volwassenen.

De tweede helft van Close is bij uitstek het sterkste deel, intens, zwaar en meeslepend.

 

Filmduur: 105 minuten

Na afloop krijgt u door het Beneluxtheater een drankje aangeboden in de foyer.

 

 

Gegevens

Datum:
19 oktober 2023
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 9.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie