Theater programma: 2023-2024

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmhuis: Elvis (2022)

23 november 2022 | 20:00

€ 9.50
Elvis Presley schokte preuts Amerika met zijn optredens en zorgde mee voor de doorbraak van Rock and Roll. De film verkent het leven en de muziek van Elvis (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.  Net zoals in het werkelijke leven blijft de Colonel in de film een vaag en ongrijpbaar figuur. Hij wordt deels afgespiegeld als iemand die het goed voor heeft met Presley en deels als slimme zakenman die voornamelijk uit is op eigen gewin en Presley financieel uitknijpt. Hij is en blijft echter de man die voor Presley kansen zag en greep.

Hoewel de stem en de soepele bewegingen van Presley lastig te evenaren zijn, zet Butler met overtuiging zijn beste beentje voor. Hij heeft zich, tot genoegen van Presley-fans, tot in de puntjes verdiept in de zo herkenbare bewegingen van de ster. Muziek van toen en nu, van Presley en anderen vindt uiteraard een goede plaats in de film.

Het werd eens tijd voor een moderne biografische film over Elvis, voor zijn fans én voor een jonge generatie die wel zijn muziek kennen, maar niet het verhaal achter hem – en dat van Colonel Parker. Dus zowel voor ouderen die het zelf hebben meegemaakt, als voor jongeren die er ongetwijfeld over gehoord hebben meer dan de moeite waard!

De film van 2 uur en 39 minuten zal onderbroken worden voor een pauze. Na afloop kun je aan de bar je gratis drankje bestellen.

 

Entreeprijs is inclusief een drankje na.

 

Gegevens

Datum:
23 november 2022
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 9.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie