Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hanneke Rouw

Lunchconcert met cello & piano

zo 14 april | 11:30

€ 12.50

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

www.hannekerouw.com

 

Als pianist zal de eerder aangekondigde Vital Stahievitch vervangen worden door de even begaafde Belgische Maxime Snaterse.

 

Maxime Snaterse (1996) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen bij Lena Markov. Daarnaast heeft ze les gehad van Bella Tubejeva en sinds 2011 volgde ze lessen bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heeft ze cum laude haar Bachelor of Music afgesloten en heeft ze in 2020 ook haar Master of Music afgerond, met de hoogste onderscheiding. Recent heeft ze een tweede diploma Master of Music behaald met het hoogst mogelijke resultaat aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze les kreeg van Aleksandar Madžar.

Maxime heeft deelgenomen aan zowel nationale als internationale concoursen en hierbij meerdere prijzen gewonnen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconcours. Daarnaast volgde ze verschillende zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen, de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg, en de Summer Campus in Rostock. Zo kreeg zij masterclasses van gerenommeerde pianisten als Boris Berman, Bernd Goetzke, Lars Vogt, Pascal Devoyon en Håkon Austbø. Ze geeft regelmatig concerten in zowel binnen- als buitenland, solo maar ook kamermuziek. Momenteel vormt ze enkele vaste ensembles: een duo met saxofoon, een duo met cello, een pianoduo en een liedduo. Met haar ensembles won Maxime ook enkele prijzen, zoals de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions met het Majorah trio, en de SCANDO Vocallis Liedprijs (eerste prijs) met een liedduo tijdens het Vocallis Festival. Tevens is ze sinds 2022 pianist bij Vrienden van het Lied. Verder heeft Maxime meerdere malen als solist met orkest opgetreden, onder andere met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets en het Amphion Collectief. In 2017-2018 maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief om jonge getalenteerde musici te helpen ontwikkelen tot cultureel ondernemer. Maxime heeft daarnaast meegewerkt aan enkele interessante kunstprojecten; als voorbeeld in 2020 de uitvoering van muziektheatervoorstelling ‘Graven’ samen met acteur Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel.

Maxime is actief, leergierig en heeft brede interesses. Zo heeft zij in het jaar 2015-2016 naast haar bachelor het ArtEZ Honours Programme gevolgd en was zij projectmedewerkster bij het Britten Concours. Naast haar muzikale studies en activiteiten, begon zij in 2016-2017 met haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (2019 afgestudeerd) en heeft zij vervolgens in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond. Verder geeft ze momenteel les op verschillende academies in Brussel. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven en enthousiaste pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.

www.maximesnaterse.com

 

 

Samen zullen ze ten gehore brengen:

Fauré, Elegy, Op.24

Mendelssohn, Cello Sonata 2, Op. 58 in D major

Allegro assai vivace

Allegretto scherzando

Adagio

Molto allegro e vivace

Bloch, From Jewish Life, Prayer

PAUZE

Glazunov, 2 pieces for cello and orchestra, Op. 20, No.2 Sérénade Espagnole

Bruch, Kol Nidrei, Op.47

Debussy, Cello sonata in D minor
Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé, léger et nerveux

Fauré Berceuse, Op. 16

 

De entreeprijs is inclusief koffie of thee en twee broodjes.

Dit lunchconcert is wegens omstandigheden verplaatst van 12 maart 2023 naar 14 april 2024. Uiteraard blijft uw kaartje geldig.

 

Gegevens

Datum:
zo 14 april
Tijd:
11:30
Kosten:
€ 12.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie