Theater programma: 2023-2024

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hanneke Rouw

Lunchconcert met cello & piano

14 april 2024 | 11:30

€ 12.50

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

www.hannekerouw.com

 

Vital Stahievitch is een begaafd pianist. Zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziek College onder leiding van professor Zoya Kacharskaya.

Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Piano Competitie in Vilnius (Litouwen 1996, 2e prijs). Sinds die tijd treedt hij vaker op in verschillende steden in Belarus en in verschillende landen als solist met verschillende orkesten en kamerorkesten. Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen en de Verenigde Staten. In 2000 heeft Vital een CD opgenomen met muziek van Schubert in samenwerking met het Italiaanse label “Agora”. In juni 2001 voerde hij het Tweede pianokoncert van Sergei Rachmaninov op met het Nationaal Symfonieorkest van Mexico in het  ‘Palacio des Bellas Artes’ in Mexico-Stad (dirigent- Enrique Arturo Diemecke). In 2008 heeft Vital een nieuwe CD opgenomen met muziek van Prokofjew in samenwerking met het Nederlandse label “EDS Music”. Drie maal (in 1998, 2001, en 2003) werd hij door de regering van Belarus beloond met een prestigieuze beurs van het ‘Special Fond for talented Youth’.

Op de Internationale pianowedstrijd “Minsk-2000” kreeg Vital de speciale prijs voor beste uitvoering van een verplicht werk uit Belarus. Hij heeft deelgenomen aan verscheidene internationale festivals en masterclasses. In 2001 was Vital Stahievitch prijswinnaar van de Emmanuel Durlet internationale pianowedstrijd in Antwerpen (België, 7e prijs). In 2005 op de Europese Unie pianowedstrijd ‘Arcangelo Speranza’ in Taranto (Italië) won hij de 2e prijs. Datzelfde jaar won hij een diploma aan de Internationale pianowedstrijd “Minsk-2005”, op de Internationale Chopin pianowedstrijd in Marianske Lazne (Tsjechië) en YPF pianoconcours in Amsterdam.

 

Zijn repertoire bestaat uit stukken van verschillende stijlen, van oudere muziek naar moderne stukken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofiev. In 2010 heeft Vital twee belangrijke concerttournees gedaan. Als solist speelt hij rond de hele land in de toneelstuk “De Pianist” – een drama over leven van Pools-Joods pianist Władysław Szpilman tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als finalist van Nationaal Muziekconcours Vrindenkrans samen met violiste Ksenia Beltiukova heeft Vital een tour Het Debuut gespeeld. In 2004 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam (Mmus, cum laude), zijn pianoleraar was professor Håkon Austbø. In 2007-2008 was hij student van het Universiteit van Amsterdam (Master Artistic Research programma), zijn pianoleraar was professor Naum Grubert. Op 24 februari 2012 speelde Vital Derde Pianoconcert van Rachmaninov met Radiosymfonieorkest van Belarus in Minsk. In 2013 won, samen met mezzo-sopraan Ruth Willemse, het concours van Stichting Vrienden van het Lied in Utrecht. In december 2014 en 2019 speelde hij een concerttournee door Japan samen met Belgische top-trompetist Wim van Hasselt.

 

Samen zullen ze ten gehore brengen:

Mendelssohn, Cello Sonata 2, Op. 58 in D major en Shostakovich, Cello sonata, Op. 40 in D minor

 

De entreeprijs is inclusief koffie of thee en twee broodjes.

Dit lunchconcert is wegens omstandigheden verplaatst van 12 maart 2023 naar 14 april 2024. Uiteraard blijft uw kaartje geldig.

 

Gegevens

Datum:
14 april 2024
Tijd:
11:30
Kosten:
€ 12.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie