Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blazersensemble La Spiritata

27 november 2022 | 11:30

€ 10.00

Lunchconcert incl. koffie en broodjes

Het blazersensemble “La Spiritata” is een blaasoktet met hobo’s, klarinetten, fagotten en hoorns, regelmatig aangevuld met een contrabas en fluit. De basis voor “La Spiritata” ligt in het Nijmeegs Studentenorkest, waar de spelers in de jaren ’90 lange tijd samenspeelden en waar een hechte band ontstond. Het ensemble is verder gegroeid en heeft inmiddels een redelijk groot repertoire opgebouwd. De leden zijn zowel professionals als vergevorderde amateurs. La Spiritata staat sinds 2021 onder leiding van Hans van Leeuwen.

De naam “La Spiritata” is afkomstig uit het Italiaans en betekent: bevlogenheid. Dit symboliseert datgene wat de leden bindt: inspiratie door en passie voor de muziek. “Spirare” als werkwoord staat letterlijk voor “ademen”, en wordt figuurlijk gebruikt in de bezieling, de inspiratie.

Blazersensemble La Spiritata speelt van Mozart de Serenade in C klein, ook wel ‘ Nachtmusik’  genoemd. Dit verwijst ook naar de donkere kanten in dit werk en het behoort zeker tot de meer dramatische composities van hem.
In de Serenade opus 7 van Richard Strauss klinkt zeker de invloed van Mozart en Beethoven door op de jonge zeventienjarige Richard, maar toch is het een zeer origineel werk. Het is een prachtig lyrisch stuk waarin je al de componist van geweldige opera’s als de Rosenkavalier kunt horen. Het programma opent met de ouverture Beatrice et Benedict van Hector Berlioz, een bruisend en wervelend stuk.

 

Musici:

Daniëlle van den Berg en Renée van Doorn – hobo

Roger Laeven en Rinie van den Boogaart – klarinet

Marc van Acht en Inge Konings – fagot

Truus Litjens en Karin Molenveld – hoorn

Marianne Wormgoor en Ellen van der Holst – fluit

Muzikale leiding: Hans van Leeuwen

 

De entreeprijs van € 10.00 is inclusief een kopje koffie of thee en 2 broodjes.

 

 

 

Gegevens

Datum:
27 november 2022
Tijd:
11:30
Kosten:
€ 10.00
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie