Brabantse Middag

Theater programma: 2022-2023

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Brabantse Middag

zo 23 oktober | 14:00 - 17:30

€ 10.00

Waizenutmar & Will Jonkers

Het repertoire van Waizenutmar bestaat uit liedjes in het Beek en Donks/ oost-Brabants dialect over alledaagse onderwerpen waarvan de vaak humoristische teksten nagenoeg allemaal zelf geschreven worden. De muziek, welke zich kenmerkt door een sterk ritmische basis, wordt grotendeels zelf gecomponeerd. De liveoptredens worden op een cabaretachtige wijze aan elkaar gepraat. Will Jonkers is geboren en getogen in Berlicum en opgegroeid op de plek waar nu Den Durpsherd staat. Hij is al van kinds af aan met muziek en speciaal de gitaar bezig geweest.

Waizenutmar werkte mee aan de verzamel CD ‘Laarbeek swingt’ en produceerde in de eigen studio ‘Justus’ een zestal CD’s namelijk: ‘Hört es’ (1999), ‘Streuf of mölleke pap’ (2002), ‘Hèndig uitgevalle’ (2006), ‘Van Brabantse komaf’ (2010), ‘Van tweije ein’ een compilatie van de eerste twee CD’s (2013) en ‘ ‘t-Is ââlt wel iets’ dat in 2021 werd uitgebracht.

De groep bestaat uit: Piet van de Laarschot (zang/percussie/gitaar/basgitaar), Mart Timmers (zang/drums/percussie) en Tonny van de Graft (zang/keyboards/gitaar). Vanaf 1966 speelt dit drietal, in allerlei samenstellingen en met een groot aantal andere muzikanten, steeds samen muziek.

Waizennutmar werd met het lied “deuntje in munne kop” in 2010 genomineerd voor de titel “Brabants môiste”. In 2014 haalde het lied “m’n zwètsbuukske” de 3e plaats in de schrijfwedstrijd van het Dialectenfestival te Lieshout. Het lied “d’n Bemmerse pad”werd in 2019 in het door de Brabantse Hoeders uitgegeven boekje “Brabants zand is gin verlorre land” opgenomen en bij de schrijfwedstrijd voor het Brabantse boekske 2021 kreeg het lied “zal-‘k doen of zal’-k laote” de beoordeling “zeer verdienstelijk”.

www.waizennutmar.nl info@waizennutmar.nl

 

Als tiener zat Will Jonkers in diverse bandjes maar speelde ook toen al als soloartiest. Na het conservatorium is hij bij verschillende muziekscholen als gitaardocent gaan werken, maar steeds als hobby ook blijven optreden. In de jaren 90-tig is Will eigen Brabantse liedjes gaan schrijven en een aantal zijn er uitgebracht op de CD Van Alderhande Mensen (1999)

Natuurlijk komen een paar van deze liedjes aan bod maar ook zal Will nieuwe liedjes brengen.

Liedjes met een serieus onderwerp maar zeker ook weer humoristische en vrolijke liedjes.

Kortom voor elk wat wils.

 

Gegevens

Datum:
zo 23 oktober
Tijd:
14:00 - 17:30
Kosten:
€ 10.00
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie