DisCover Music Festival

Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DisCover Music Festival

De leukste nieuwe acts uit de regio

25 november 2023 | 20:00

€ 12.50

DisCover Music Festival is uniek in zijn soort. Het is niet zomaar een festival zoals alle anderen met ‘gerenommeerde’ artiesten. Op DisCover ontdek je de beste en leukste nieuwe acts uit de regio en dan toch op een groot en professioneel podium waar menig festival jaloers op zal zijn. Een podium waar de meeste acts nog nooit op hebben gestaan en wat vaak moeilijk bereikbaar is om te komen spelen. Dure demo’s en jarenlang leuren voor optredens gaan er vaak aan vooraf. Bij DisCover werkt het anders. Daar worden de bands (die al prima spelen) gelijk op dat vette podium gezet met een vette lichtshow en visuals. Ze krijgen professioneel foto- en videomateriaal en live-opnames van hun optreden naast de geweldige ervaring mee. Zo kunnen ze verder in de ‘muziekwereld’ en meer vette optredens scoren.

Bands als Baby Blue met de immens populaire Flemming en The Basement (nu Velvet Roses) met Mick Stenders gingen de bands van 2023 al voor. Kortom… grote kans dat je er de acts van de toekomst gaat zien.. Dus bestel die tickets en komt dat zien!!!

 

De editie van 2023 heeft de volgende bands in petto:

 

Highway Orange:

‘Vuige Nederrock over de uitdagingen des levens’

Highway Orange is een Nederrock band uit Oost-Brabant en bewandelt niet alledaagse muzikale paden. Brede, stille snelwegen worden afgewisseld door sonische haarspeldbochten en beukende kasseien. Wat na de volgende bocht komt is altijd een verrassing. Immer aanwezig als reisgenoten zijn de lyrische thema’s des levens als hoop, wanhoop, geluk, frustratie en euforie. Dit alles verpakt in onze eigen moerstaal. Highway Orange speelt dus eigen werk, maar ook een cover uit het land van de nederpop wordt niet geschuwd, zij het verpakt in een steviger muzikaal jasje!

 

Tamed:

Twee gitaren, drie stemmen én een Chesterfield bank: dat is TAMED!

Om alvast de vraag te beantwoorden die nu in je hoofd opkomt: ja, ze slepen dat toffe meubelstuk mee naar ieder optreden. In die gezellige, akoestische huiskamersetting spelen deze drie muzikanten voor de liefhebber de allerbeste en meest verrassende pop- en rockklassiekers. Van Bruce Springsteen en Supertramp tot Fleetwood Mac en Carlos Santana. En natuurlijk worden ook de Nederlandstalige en modernere parels niet vergeten.

Neem een zit of maak een dansje en zing mee. In ieder geval: geniet.

 

Co-incidental.

Deze zeven-mens-formatie brengt eigen versies van de meest uiteenlopende rocknummers. Zo maak je kans om oeroude nummers als Rockin in the free World (Neil Young) of Summer of ’69 (Bryan Adams) voorbij te horen komen maar ook veel recentere hits als Amsterdam (Nothing but Thieves) of I Write Sins Not Tragedies (Panic at het Disco).Verwacht niet alleen vette muziek maar ook een uitbundig optreden. In deze band zit een bak energie. En die moet er uit!!!

 

Zwartlap:

Is het een Smartlap?? Is het Rock??… Nee… het is Zwartlap.. Dé enige echte SmartlappenRockband van het land.

 

Met kneiters van meezingers en met striemende gitaarsolo’s word je door de mannen van Zwartlap meegenomen op een feest der herkenning. Zo sta je te walsen of haak je ff lekker in. En zo sta je te høken, springen of luchtgitaar te spelen. En onder dat alles zing je alle teksten klakkeloos mee. Luidkeels en schreeuwend. Want wie kent ze niet: Bloed, zweet en tranen, Huilen is voor jou te laat, Manuela en Ik verscheurde je foto… denk daarbij aan Volbeat of Metallica en je komt een heel eind in de buurt van wat de mannen van Zwartlap doen.

Interactief? Energiek? Theatraal? Allemaal wel een beetje.

Met Zwartlap haal je een unieke (festival) act in huis en ben je gegarandeerd van een bom energie met dikke knipoog naar de Smartlappen en (hard) rock.  Zwartlap… Smartlappenrock op zijn best!!

 

Gravity:

SO, LET THE MUSIC PLAY!

 

Soul, funk, disco, ballads, rock, R&B en eigenlijk alles wat daar tussen zit. We spelen vol overgave wat we zelf mooi, leuk of lekker vinden, máár wat voor het publiek ook zeker herkenbaar zal zijn.

Gravity is een coverband uit de omgeving van Den Bosch, die nu inmiddels ruim een jaar actief is.

De band werd opgericht door percussionist/zanger Thieu Smits en zangeres Joyce Smits die al snel hun oude bekende, toetsenist Wim Cooymans wisten toe te voegen aan de band. Kort daarop volgde ook bassist Pierre Leijdens met wie ze ook in het verleden veel hadden samengewerkt. Later werd ook gitarist Gerard Koot en drummer Tonn van de Veerdonk aan de band toegevoegd, waarmee de line-up compleet was!

De leden zijn vrijwel allen (ex)professionele muzikanten, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de muziek, en nu vooral veel plezier willen beleven en laten beleven tijdens hun optredens!

 

 

Gegevens

Datum:
25 november 2023
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 12.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie