Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Farrenc Trio

Klassiek lunchconcert

6 april 2025 | 11:30

€ 12.50

Het Farrenc trio bestaat sinds februari 2020. René Koller wilde graag een ensemble oprichten om de werken uit de muziekliteratuur voor cello, klarinet en piano te kunnen spelen en uitvoeren. Het trio is vernoemd naar de 19-eeuwse Franse componiste Louise Farrenc, die lang onbekend is gebleven. Zij schreef o.a. een prachtig trio voor deze combinatie. Het Farrenc trio heeft in september 2022 een Masterclass gevolgd bij de bekende Amerikaanse klarinettist, Charles Neidich.

 

Cyriel Tönissen speelt sinds zijn 16e cello, en had les van o.a. Ben de Ligt, Evelien Rosenhart en Rene Berman. Cyriel heeft veel ervaring als orkestmusicus en als kamermuziekspeler. Hij speelde in het Nijmeegs Strijkersensemble, was lang aanvoerder van de cellogroep van het VU-orkest en van Het Orkest (in Amsterdam) en is sinds 1997 de vaste continuospeler van het Resonet Ensemble, inmiddels omgedoopt tot Ensemble Sequenza. Met dit ensemble voerde hij in 2011 als solist een van de celloconcerten van C.Ph.Em. Bach uit. Sinds 2014 is hij aanvoerder van de cellogroep van het Symfonie Orkest Nijmegen. Daarnaast maakt hij deel uit van meerdere kamermuziekensembles, waaronder het Marsman kwartet en het Farrenc trio. Hij speelt op een Franse cello van ca. 1840.

 

René Koller begon zijn muziekstudie aan de muziekschool in Apeldoorn met AMV en blokfluit. Na enige jaren stapte hij over op de klarinet. Hij behaalde hiermee met goed gevolg alle muziekexamens aan deze school. Vervolgens volgde hij klarinetlessen aan het conservatorium te Arnhem bij Reinier Hogerheijde. René maakt deel uit van verschillende ensembles waarmee hij veel kamermuziek speelt, afwisselend met strijkers, blazers, zang of piano. Verder heeft hij in talloze orkesten gespeeld, momenteel regelmatig als gastspeler op es-klarinet, basklarinet en bassethoorn. Als solist heeft hij de klarinetconcerten van Mozart, Weber, Rossini en Rolla (op bassethoorn) uitgevoerd. René geeft ook klarinetlessen aan leerlingen.

 

Karin Volmer begon op haar 9e jaar met pianoles bij Elena Brunovsky in Zwolle. Op haar 18e werd ze toegelaten tot het eerste jaar van het conservatorium in Zwolle en ging later naar het conservatorium in Amsterdam waar ze haar diploma behaalde. Vervolgens studeerde ze aan het conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert. Voor de studie Aantekening Kamermuziek en liedbegeleiding volgde ze lessen bij o.a. Thom Bollen en Tan Crone, kamermuziek bij o.a. Willem Brons, Nely Ben-Or en Detlef Kraus. Tjdens haar studie heeft ze altijd met veel plezier les gegeven en had vanaf haar afstuderen al gauw een goedlopende lespraktijk in Amsterdam. Naast haar lespraktijk heeft ze instrumentalisten en zangers op concerten, concoursen en masterclasses begeleid. De laatste jaren heeft de focus vooral gelegen op het piano-onderwijs en is ze medeorganisator/jurylid bij de EPTA (European Piano Teachers Association). Veel leerlingen van Karin hebben meegedaan aan landelijke piano-examens, concoursen en een aantal is inmiddels toegelaten aan de diverse conservatoria.

 

Inbegrepen in de toegangsprijs zijn een kopje koffie of thee met belegde broodjes.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
6 april 2025
Tijd:
11:30
Kosten:
€ 12.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie