Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TOG: De Klimaatpiraat

Muzikale jeugd uit Berlicum en omstreken brengt ‘De Klimaatpiraat’

zo 17 maart | 13:00

€ 5.00

Op zondagmiddag 17 maart geven de jeugdorkesten van muziekvereniging TOG een heel bijzonder concert met een eigentijds thema: de Klimaatpiraat. Aan het concert in Den Durpsherd doen tientallen kinderen uit de hele regio mee. Het concert maakt deel uit van het 150-jarig bestaan van muziekvereniging TOG uit Berlicum.

Plastic soep
De Klimaatpiraat gaat over een piraat op zee. De piraat ziet de enorme ‘plastic soep’ en merkt dat er veel zieke dieren in de zee zijn. De piraat vertelt over het milieu en neemt het publiek op een muzikale manier mee hoe mensen omgaan met het milieu. Ook komt aan de orde wat je zelf kunt doen om het milieu te verbeteren. Het concert is educatief en op een leuke interactieve muzikale manier gebracht.

Unieke samenwerking
Het jeugdorkest bestaat uit verschillende jeugdafdelingen uit Berlicum en omliggende dorpen. Niet alleen de blazersband en het opleidingsorkest van TOG spelen mee, maar ook de jeugdorkesten van Heeswijk, Dinther, Sint-Michielsgestel en Den Dungen. Het is uniek dat er zoveel jeugd samen muziek maakt! Nathalie Bosters kruipt in de rol van de klimaatpiraat en als klap op de vuurpijl zingt kinderkoor ‘de Fermaatjes’ een aantal nummers.

Voorspoedige voorbereiding
De voorbereidingen voor het concert zijn in volle gang.  De piratencommissie bestaat uit Justin van Nuland, Sam van Engeland, Brechtje van den Heuvel, Peter Langenhuijzen en Meike van den Broek en Daniëlle van Gaal helpt waar nodig. Ook de muzikale voorbereiden verlopen voorspoedig. De verschillende jeugdorkesten repeteren nu individueel en we brengen het allemaal samen tijdens de generale repetitie.

Jeugdslagwerkers
De middag van het concert wordt een drukke gezellige boel met een divers programma. Er is een vol podium met zeker 60 muzikanten. De middag begint om 13.00u met een spetterend optreden van de  jeugdslagwerkers in de foyer van Den Durpsherd. Zij zorgen voor een leuke opening en maken ook  muziek in de pauze. De middag is zeer leerzaam voor kinderen en in het verhaal zit veel humor. Door een serieus onderwerp als het klimaat op deze manier te presenteren is het ook leuk voor de jonge kinderen.

 

 

 

Gegevens

Datum:
zo 17 maart
Tijd:
13:00
Kosten:
€ 5.00
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie