Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Tribute to the Soul of the Sixties

Wervelende Soulshow!

25 maart 2023 | 21:00 - 23:30

€ 19.50
In de wervelende voorstelling A Tribute to the Soul of the 60’s wordt het publiek meegenomen naar de Verenigde Staten in de roerige jaren ’60. De mooie, grappige, ontroerende en soms ook schrijnende verhalen zijn de basis voor een muzikale rondreis langs alle monumenten van de soul uit die tijd.

Om de muziek uit die periode in de context te zien is het interessant om meer te weten over de achtergronden van de artiesten en de tijdsgeest waarin dit alles plaatsvond. Als voorbeeld: Men gaat heel anders naar Sittin’ on the dock of the bay luisteren als men weet dat Otis Redding voor dit nummer een compleet andere sound zocht. Hij was geïnspireerd geraakt door het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles en gebruikte deze invloeden, tegen de zin van de platenmaatschappij en zijn begeleidingsband in. Het werd, na zijn overlijden, zijn eerste nummer 1 hit in de Amerikaanse hitlijsten.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie verhalen te vertellen. Zo komt het publiek er achter dat Led Zeppelin zonder Dusty Springfield waarschijnlijk nooit bekend geworden was. En dat soul eigenlijk een afkorting is. En dat de moord op Sam Cooke officieel wel opgelost is, maar dat er nog steeds vele raadsels hieromtrent zijn.

 

Het allerbelangrijkste echter blijft natuurlijk de heerlijke muziek. De grote sterren uit die periode komen voorbij. Aretha Franklin, Ray Charles, Sam & Dave, Wilson Pickett en nog veel meer.

Vocalisten Marjon van Iwaarden en Spencer Croes brengen, samen met de 6-koppige begeleidingsband, de mooie ballads, de dansbare, funky nummers en de grote soulklassiekers.

 

 

Marjon van Iwaarden – vocals

(VanIwaarden, 2unlimited Two, Flairck, The Voice Of Holland)

Spencer Croes – Vocals

(Soul Society, backing vocals bij o.a. Phil Collins, Trijntje Oosterhuis,

Waylon, theater met Birgit Lewis)

Bas Matthijsse – basgitaar, backing vocals

Gerard Oele – gitaar

Walter Calbo – piano, Hammond orgel, backing vocals

Edwin van Vlierden – drums

Ronald Baljeu – trompet

Gino Mehouden – tenorsax

A Tribute to the Soul of the 60’s is een co-productie van VanIwaarden en Theatervogels.

 

De show duurt 2x 60 minuten. Mét afterparty!

 

De show van 25 september 2021, 26 maart 2022 en 26 november 2022 is verplaatst naar 25 maart 2023. Uw reeds gekochte kaartje blijft geldig.

Excuses voor het ongemak.

 

Gegevens

Datum:
25 maart 2023
Tijd:
21:00 - 23:30
Kosten:
€ 19.50
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie