Brabantse Middag

Theater programma: 2024-2025

Op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, kennis of familielid? De cadeaubon van het Beneluxtheater bestel je hier gemakkelijk online.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brabantse Middag

25 september 2022 | 14:00

€ 10.00

Met Kwartjesvolk & Noud Bongers

Kwartjesvolk is een 7-mans formatie uit het Brabantse Zeeland, die in hun muziekvoorstelling “onderweg!” alles uit de kast haalt om er een ouderwets gezellige Brabantse middag van te maken! En dan bedoelen we ook álles: accordeons, trekzakken, gitaren, mandolines, thinwizzle’s, contrabas, banjo’s, wasbord, draailier, doedelzakken, viool en diverse trommeltjes… Voeg daar een flinke portie humor en een cabareteske uitvoering aan toe, en je hebt een topmiddag! De liedjes van Noud Bongers zijn erg divers van melodie en de teksten gaan voornamelijk over de gewone alledaagse dingen van het Brabantse land en het Maasland in het bijzonder.

Honderden keren heeft het Kwartjesvolk met al zijn instrumenten, kleding, luidsprekers enz. een klein gedeelte van ons land afgestruind om optredens te geven in cafés, braderies, feestzalen, theaters, kantines, parochiehuizen, paternaatsgebouwen, clubhuizen van de plattelandsjongeren, kastelen, op straat, in de kerk en vooral niet te vergeten het bejaardenhuis “Avondrood”. Met een groot scala aan instrumenten waaronder accordeons, trekzakken, gitaren, mandolines, thinwizzle’s, contrabas, banjo’s, wasbord, draailier, doedelzakken, viool en trommeltjes, en een flinke partij humor en cabareske uitvoering van het Brabantse lied, hebben ze al duizenden mensen weten te vermaken.  Kwartjesvolk bestaat uit; Hent van den Heuvel, Tinus Verstraten, Gerard van de Schans, Tiny van Schijndel,  Walter Huvenaars, Piet Huvenaars ,  Henk Merx († 11-06-2017)  en Jan van Schijndel.

Noud Bongers woont in de Maaskant in het dorpje Lith. Het dorpje dat bekend werd door het boek ‘Dorp aan de Rivier’ van Antoon Coolen. Daar aan de dijk, tussen de Maas en de open grote polder, is hij geboren en getogen. Vanaf zijn 12 jaar speelt Noud gitaar. Begin jaren 70 was hij actief als zanger-gitarist in het dansorkest Story. In de jaren 80 ging Noud liedjes schrijven en zingen bij de Lithse KPJ en later bij de Lithse Revu. Noud was 20 jaar dirigent van koor Lithanie in Lith. Na het schrijven van de filmmuziek Dorp aan de Rivier deel II is hij begonnen met het componeren en schrijven van Brabantse liedjes. Vanaf oktober 1995 treedt hij op als Brabants liedjeszanger. Noud begeleidt zichzelf op gitaar.

Noud heeft in een korte periode 7 cd’s met eigen nummers gemaakt. De 7 cd’s getiteld ‘Aachterum is ‘t kermis’, ‘‘t Brabants Ketierke’ , ‘Effe Rust’, ‘Zomar’, ‘Aanders’, ‘Dagdrome’ en ‘Dalek’ (okt. 2016), werden opgenomen in de Session Sound Recording Studio van Hennie Korsten te Rosmalen. De liedjes zijn erg divers van melodie en de teksten gaan voornamelijk over de gewone alledaagse dingen van het Brabantse land en het Maasland in het bijzonder. Bongers onderscheidt zich met ‘het Maoskaans’ duidelijk van de andere Brabantse zangers. Verder betrap je hem zelden op nostalgische terugblik. Die dingen zijn weg. Juist de tegenwoordige dingen wil hij in het dialect vastleggen. Noud draagt het dialect echt een warm hart toe. Hij was bijvoorbeeld bestuurslid de Toon Weijen Stichting (Universiteit Tilburg) en was betrokken bij het programma ‘Op z’n Brabants’ bij Omroep Brabant. Begin 2009 kreeg Noud de Ad de Laatprijs toegekend. Waar hij overigens erg trots op is. Ze noemen hem wel eens een kruising tussen Ad de Laat en Gerard van Maasakkers. Inmiddels heeft hij meer dan 120 liedjes geschreven (tekst en muziek).

Zie voor nadere info: www.noudbongers.nl

 

Vanwege de geldende coronamaatregelen is de voorstelling verplaatst van 30 januari 2022 naar 25 september 2022.

Je reeds gekochte kaartje blijft geldig.

 

Gegevens

Datum:
25 september 2022
Tijd:
14:00
Kosten:
€ 10.00
Evenement Categorie:

Locatie

Beneluxtheater
Kerkwijk 61
Berlicum, Noord-Brabant 5258KB
+ Google Maps
Telefoon:
0735032016
Bekijk de site van Locatie